Pijetlov doručak
2008

 

 

 

 

 

Prva hrvatska zombi komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija. U epizodnim ulogama Slovenci i Bosanci, njemački doktor, talijanska aktivistica i američki general.

#PosljednjiSrbinUHrvatskoj Od 28.2. u kinima širom Mitteleurope i brdovitog Balkana.

https://www.imdb.com/title/tt8800384/

https://www.facebook.com/PosljednjiSrbinuHrvatskoj/

 

 

 

 

 

Svojevrstan mjuzikl čiji su autori Neno Ninčević i Goran Karan, a redateljica je Nina Kleflin.
Koncertna promocija mjuzikla započeta je u splitskoj dvorani Gripe 21. travnja 2017. godine, baš na rođendan Severine Kojić, pjevačica se našalila da su joj kolege smjestile kako bi ih kasnije vodila na večeru.

Na promociji je bio i Branko Paić, direktor diskografske kuće Scardona koja je zadužena za produkciju, redateljica Nina Kleflin te Mirella Meić, Zorica Bučić i operni pjevač Stefan Kokoškov koje ćemo također gledati na pozornici splitskih Gripa 21. travnja, a zatim i 11. svibnja u zagrebačkoj Ciboni. Promocija će se nastaviti u Ljubljani, a najesen će ‘Naša bila štorija’ biti postavljena i na kazališne daske.

 

U kandidaturi za nominaciju za Oskara koji se dodjeljuje filmovima izvan engleskog govornog područja, Sloveniju će zastupati film "Pijetlov doručak".

U tom filmskom ostvarenju, hrvatska pop zvijezda Severina ima manju ulogu u kojoj glumi sama sebe.

Žiri se odlučivao između pet prijavljenih filmova iz domaće produkcije.

Film "Pijetlov doručak" redatelja Marka Naberšnika, snimljen prema istoimenom romanu pisca Ferija Lainščeka, dobio je i najviše nagrada na filmskom festivalu u Izoli, a po podacima distributera najgledaniji je domaći film svih vremena.

Do sada “Pijetlov doručak” vidjelo je 183.000 gledalaca u Sloveniji.

Redatelj "Glembajeva" sa Severinom je Branko Brezovec, poznat kao vrstan poznavatelj Krležina opusa. Prema riječima intendantice Mani Gotovac, riječki će "Glembajevi" biti posve drukčiji u odnosu na dosadašnje izvedbe. Inače, "Gospoda Glembajevi" trebali su premijerno biti izvedeni još 15. ožujka ove godine, no zbog bolesti Galiana Pahora cijeli je projekt bio odgođen. Riječki glumac se sada, prema vlastitim riječima, izvrsno osjeća i spreman je za rad punom parom.
Luka Benčić...

 

Sverina se sjajno snašla u ulozi baronice...

ZAGREB - I redatelj Jagoš Marković i dečki iz benda rekli su mi da sam večeras bila bolja nego jučer na probi, no meni se još uvijek čini da sam ipak bolja bila jučer. Priznajem, bila sam nervozna sve dok nisam stupila na scenu, a je li predstava stvarno uspjela, vidjet ćemo tek sljedećih dana - kazala je sinoć Severina, nakon premijere predstave "Čekajući svog čovika" u kazalištu Kerempuh.

Svoju glavnu glumicu nesebično je hvalio beogradski redatelj Jagoš Marković, koji je novinarima ponosno predstavio i svoju 11 godina mlađu suprugu Vanju. No, ipak je s najviše ponosa o svojoj Severini govorila njezina mama Ana, sretna što je sve na kraju dobro prošlo. Među čestitarima koji su zvijezdu večeri okupirali više od sat vremena bili su brojni Sevini prijatelji i suradnici: Tonči i Vjekoslava Huljić, Andrea Tikvić Čermak, estradni menadžer Edwin Softić, književnik Miljenko Jergović, operni pjevač Ronald Braus i mnogi drugi. A kako se Severina snalazi na kazališnim daskama, došli su provjeriti i glumci Predrag Vušović, Mladen Vasary, Boris Svrtan i Damir Markovina, a čestitali su, naravno, njezinu glumačkom partneru Davoru Janjiću.

 

 


U RIJEČKOM pozorištu uveliko traju probe za mjuzikl **Karolina Riječka** u kojem glavnu ulogu igra popularna hrvatska pevačica Severina Vučković. Komad je rađen je po istinitom događaju iz 1813. godine, kada se mlada i prelepa Riječanka, u nameri da spasi svoj grad od bombardovanja, popela na neprijateljski brod i uputila u kabinu admirala flote.

- Nikada ne bih uradila tako nešto - kaže Severina. - Pokušala bih to da rešim pesmom, igrom i razgovorom. Ukoliko ne bih tako uspela, pustila bih da bombarduju Rijeku.

Severina je ispunila očekivanja publike...